Nieuws

 

9e plaats 2017 meest gelezen op www.dedikkeblauwe.nl: ‘Fundingplus als uitweg uit de projectencarroussel’. Met bijna een verdriedubbeling van het aantal bezoekers aan de website van De Dikke Blauwe in het afgelopen jaar, de top tien met de best gelezen artikelen.


Artikel van Marco Korff in De Dikke Blauwe, 14 november 2017: ‘Vermogensfondsen: financiers organisaties in plaats van projecten’.

 

 

 

 


74e plek in top 100 van De Dikke Blauwe

 
Suzanne Kooij en  Deny de Jong zijn nieuw binnengekomen op de 74e plek van de top 100 van de ‘invloedrijksten’ in de wereld van doneren & sociaal investeren.  Een opsteker voor ons werk!

Met de jaarlijkse DDB100 brengt De Dikke Blauwe mensen in beeld die op de een of andere wijze maatschappelijke impact hebben gerealiseerd met geld (van anderen of van zichzelf) of baanbrekende ideeën. Daardoor vervullen zij een voorbeeldfunctie voor anderen die met private initiatieven een bijdrage leveren aan het goede doel. Het is daarmee dus géén ranglijst van grootste filantropen, maar juist van rolmodellen die maatschappelijke vrijgevigheid in Nederland stimuleren.


Artikel S. Kooij, ‘Kunnen vermogensfondsen echt helpen maatschappelijke problemen op te lossen?’ 
Vakblad Fondsenwerving, nr 5-2017, pag 18-19

 


 

Interview met Deny de Jong

Onderdeel (start minuut 6.10) gefilmd verslag van ‘De Dag van de Filantropie’ van Geven in Nederland en De Dikke Blauwe, 20 april 2017, locatie VU Amsterdam, o.l.v. DDB-hoofdredacteur Charles Groenhuijsen.

 


 

‘Funding Plus’: de relatie tussen fonds en aanvrager anders ingericht, Suzanne Kooij en Deny de Jong in FIN Nieuws, (Vereniging van Fondsen in Nederland), 5 april 2017

 


 

Funding Plus als uitweg uit de projectencaroussel, Suzanne Kooij en Deny de Jong, De Dikke Blauwe, 16 februari 2017

 

 

 


 

Rokjesdag in fondsenland , Hoofdredactioneel commentaar van Edwin Venema & Charles Groenhuijsen op het artikel ‘Funding Plus als uitweg uit de projectencarroussel’, De Dikke Blauwe.nl, 16 februari 2017

Nieuwswebsite De Dikke Blauwe op 16 februari 2017 in een hoofdredactioneel commentaar over ons rapport:

“Het rapport ‘Van Capacity Building naar Funding Plus’ – onze Top Story van deze week – is een klinkend voorbeeld van de fondsenlente. Hierin komen alle centripetale ontwikkelingen samen: kennisdeling, efficiencyverbetering bij zowel fondsen als aanvragers en innovatieve financieringsvormen. Het gaat om handvatten voor organisatieontwikkeling en financieringsstrategie. Met onderzoek, rapport en aanbeveling dragen de auteurs Suzanne Kooij en Deny de Jong nadrukkelijk bij aan structurele verbeteringen in de gangbare werkwijze van vermogensfondsen: losse projectfinancieringen die als eenzame silo’s in het fondsenland staan zonder lerend vermogen. Kooij en De Jong schetsen mogelijkheden om uit de maatschappelijk verliesgevende ‘projectencarrousel’ te stappen.
Suzanne Kooij schreef vorig jaar al een van de best gelezen artikelen (zie hieronder) in De Dikke Blauwe over dit onderwerp. Dat maakte flink wat los en ook voor de voorstellen in het rapport bestaat bij een aantal fondsen enthousiasme en draagvlak.”

 


Berichtgeving rondom Artikel ‘Funding Plus als uitweg uit de projectencarousel’

Onderzoek naar werkwijze fondsen met hoopgevende inzichten‘,
Vereniging Nederlandse Organisatie Vrijwilligerswerk (NOV), 16 februari 2017


Eerder verschenen artikelen

Van project- naar organisatiesteun. Wat zijn de maatschappelijke voordelen.’
S. Kooij, FIN Actueel, september 2016

Een pleidooi voor sociale pioniers‘,
S. Kooij en D. de Jong, Nieuwsbrief IF, 11 april 2016

De projectencarroussel (2): Vermogensfondsen schrikken zich rot‘,
S. Kooij, DeDikkeBlauwe.nl, 30 maart 2016

De projectencarroussel: uitstappen uit die mallemolen graag‘,
S. Kooij, DeDikkeBlauwe.nl, 24 maart 2016